Her er tre fede oplevelser i din kommune: Herning og omegn

Profilbillede

Hvis du skal holde sommerferie i Danmark i år og du bor i Midtjylland, så læs med her. Vi har samlet tre gode bud på gratis oplevelser i Herning og omegn.

1. Skulpturparken i Birk
I bydelen Birk i Herning, kan du gå på opdagelsen i Egeparken – en skulpturpark, der byder på nutidskunst med en stor variation i formsprog, materialer og genrer. Flere at værkerne i den cirkelrunde park er skabt i Herning.

Lige ved siden af parken kan du besøge De Geometriske Haver, hvor du finder et labyrintisk landskab med nye rum og former rundt om hver eneste hæk. 

Egeparken og De Geometriske Haver er tegnet af landskabsarkitekt C. Th. Sørensen, som er en af Danmarks førende landskabsarkitekter. 

Der er fri adgang til Egeparken og De Geometriske Haver.  

Adresse: Birk Centerpark, 7400 Herning.


2. Præstbjerg Naturcenter
I Præstbjerg Naturcenter 20 km. fra Herning, kan du nyde et storslået naturområde med bakkede hedearealer, egekrat, smukke udsigtspunkter og små skove og søer.  

Tæt ved naturcentret finder du en legeplads, hvor der både er overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill, borde og bænke samt toiletter til fri afbenyttelse.  

I naturcentret kan du også overnatte på lejr- og teltpladsen, hvor der er placeret fires store shelters med plads til 10-12 personer. 

Det er gratis at benytte pladsen og du kan booke shelters her.

Du finder desuden gode vandreruter og ridestier ved naturcentret. Gå fx en tur rundt om Præstbjerg Sø og oplev det smukke hedelandskab. Undervejs er der udsigtspunkter og bænke. Ruten er 1,3 km. og er handicapvenlig.  

Du kan finde en folder over Præstbjerg Naturcenter her.  

Adresse: Klejnstrupvej 2, 7550 Sørvad


3. Sunds Sø og Strand 
I den nordlige udkant af Sunds by syv km. sydøst for Herning kan du nyde en sommerdag ved søen med familie og venner. 

Badevandet i søen kontrolleres 10 gange om året i sæsonen, så du kan roligt snuppe dig en dukkert. Du finder to gode badesteder ved Sunds Sø. 

Badested 1: Ved indkørslen fra Ilskovvej til Øster Søvej på søens østside. Her er der også en P-plads.  

Badested 2: Ved indkørslen fra Strandvejen til Åvej og Søgårdvej nedenfor campingpladsen. Her er der også badebro og gode toiletfaciliteter. 

  Ved søen finder du desuden legepladser til de mindste. Der er også mulighed for at gå eller løbe en tur på stien, der strækker sig hele vejen rundt om søen. Ruten er 5,5 km. 

Adresse: Østre Søvej, Søgårdvej, Ilskovvej, 7451 Sunds.

Kilde: VisitHerning
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Sofie Sandager ss@heymate.dk
Flere artikler