Able Winery parrer lokal vin og mad under Madmødet 2024

Gert Brask inviterer indenfor under Madmødet 2024
dato

Den lokale vinproducent Able Winery fra Kibæk åbner dørene under dette års Madmødet. I løbet af uge 21 bliver der mulighed for at smage de lokalt producerede vine sammen med en middag lavet over åben ild af chefkok Michael Damgård fra Vostrup Højskole. Michael Damgård laver en anretning bestående af lokale råvarer, som matcher Able Winerys vine.

Able Winery er et lille vineri, som laver prisvindende hvidvine af danske æbler. I forbindelse med Madmødet kan man få en rundvisning på gården og se og høre hvor det hele startede, samt tankerne bag at lave vin på danske æbler. Ables vinserie hedder Perfectly Imperfect, fordi der anvendes kosmetisk grimme æbler til vinen. Smagen fejler ingenting, æblerne er bare ikke pæne nok, men er derimod perfekte til vin, men uperfekte i detailhandlen.

”Vi glæder os til at møde en masse nysgerrige mennesker til rundvisning og spisning under Madmødet. Der vil være smagsprøver på tre af vores vine, og så fortæller vi om, hvordan vi producerer vin her på matriklen. Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på lokal dansk mad og vin,” fortæller Gert Brask, vinmager og ejer af Able Winery.

2. Pinsedag, mandag 20. maj. 2024 kl. 13:00 - 16:00, afholdes eventet med mad over åben ild inkl. rundvisning og smagning. Og derforuden afholdes rundvisninger og smagninger (uden mad) fredag d. 24. maj og lørdag d. 25. maj. Der er plads til 30 deltagere til hver af de tre rundvisninger.

Danmarks største fødevarefestival

Madmødet 2024 vil blive afholdt i dagene 20. – 26 maj med arrangementer fordelt rundt i de syv kommuner, som udgør Business Region MidtVest. Her er programsat mere end 325 fødevareoplevelser under Madmødet. Til forskel fra mange af de traditionelle fødevarefestivaler, så foregår Madmødet hjemme hos producenterne rundt på gårdene, i restauranterne, på torve og på havnene i de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest. Det gør dermed Madmødet til Danmarks største fødevarefejring målt på km2, da Madmødet dækker et areal på mere end 6.000 km2.

”Målet med Madmødet er at tænde spotlightet på alle de fantastiske fødevarer, der produceres i vores område. Det gør vi bl.a. ved at lave debatter om de politiske beslutninger, der sætter rammerne for fremtidens fødevareproduktion, til formidling af selve dyrkningen af råvarerne, og til sidst forarbejdning og tilberedning af maden ude i restauranterne og butikkerne. Ved at lade producenterne invitere indenfor og på den måde være på hjemmebane, så bliver oplevelserne og fortællingerne langt mere autentiske. Gæsterne kommer helt tæt på produktionen, og dermed øges kendskabet til, hvordan de enkelte fødevarer produceres,” fortæller Stine Lindbjerg Jespersen, projektleder hos Business Region MidtVest, som er arrangør af Madmødet 2024.   

Fakta:

Able Winery holder tre events under Madmødet 2024, de foregår 20. 24. og 25. maj. 

Tilmelding til d. 20. maj – rundvisning, smagning og mad - kan ske via dette link: https://madbillet.dk/show/event/vinsmagning-og-mad-over-aaben-ild-hos-able-winery

Tilmelding til d. 24. eller 25. maj – rundvisning og smagning (uden mad) – kan ske via dette link: https://madbillet.dk/show/event/rundvisning-og-vinsmagning-hos-able-winery

Able Winery Rævehøjvej 7, 6933 Kibæk

Madmødet er Midt- og Vestjyllands store fødevarefejring, der samler alle dem der spiser, dem der høster, dem der fisker, dem der tilbereder og dem der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren

Madmødet afholdes i dagene 20. – 26. maj 2024

Madmødet er samlet omkring en lang række events ude hos producenterne, hos fiskerne, i naturen, på restauranterne og på kulturinstitutionerne i de 7 midt- og vestjyske kommuner, der udgør Business Region MidtVest

Business Region MidtVest er Struer Kommune, Herning Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Holstebro Kommune, Ikast-Brande Kommune, Lemvig Kommune og Skive Kommune

Se hele programmet på https://www.madmodet.dk/program-2024 

Kilde: Redaktionen