57 piloter dyster om EM-medaljer i Arnborg

Foto: Herning Kommune.
dato

EM i svæveflyvning for juniorer afholdes i Arnborg, Herning Kommune, hvor 57 piloter fra 20 forskellige lande vil dyste om medaljer i to forskellige klasser.

Svæveflyvecenter Arnborg vil være vært for mesterskabet fra den 29. juli til den 12. august 2023. Piloterne vil flyve hver dag og konkurrere om at nå forskellige positioner på fastlagte ruter, der kan være op til 600 kilometer lange.

De deltagende piloter er alle under 25 år og har kvalificeret sig gennem nationale og internationale konkurrencer. Åbningen af mesterskabet vil finde sted på Torvet i Herning, og Herning Kommune støtter arrangementet med 50.000 kroner.

Interesserede kan følge med i piloternes flyvninger og resultater på hjemmesiden www.jegc2023.dk. Svæveflyvning handler om at navigere i luften og nå hurtigst muligt frem til forskellige punkter på forudbestemte ruter.

Svæveflyvere er afhængige af varme luftstrømme for at holde flyene i luften og stiger op ved at hægte sig på et motorfly.

De danske junior-piloter deltager også i mesterskabet, hvoraf fem af dem er rangeret på verdensranglisten.

Kilde: Herning Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.